Bild på gymnasieelever i skolans kök.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

God start med världens möjligheter.

Gillar du att laga mat och drömmer om att se världen? I Restaurang- och livsmedelsprogrammets toppmoderna kök och matsalar lär du dig matlagningens hantverk från grunden.

Våra lärare har bred kompetens både från restaurang och storkök och dessutom goda kontakter i branschen. Som elev hos oss driver du och dina klasskamrater också vår egen restaurang med gäster från både företag och privatpersoner. Det får dig att utvecklas lite extra.

Bra kockar och serveringspersonal är en bristvara både på den svenska och den internationella marknaden. Restaurangbranschen inom arbetsmarknaden privat och offentlig miljö växer och där finns det gott om arbetstillfällen med varierande arbetstider och god arbetsmiljö. Det finns även många arbetstillfällen runt om i världen.

Visste du det här om programmet?

Elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet ges möjlighet att delta i olika tävlingar.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet samarbetar med toppkrogar runt om i Sverige. Vi gör bland annat studiebesök på kända restauranger, bagerier och konditorier. 

Branschrepresentanter besöker programmet via gästspel där mat och dryck står i fokus.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en obligatorisk del av utbildningen där delar av kurserna utförs på olika arbetsplatser under minst 15 veckor. Även APL utomlands kan förekomma.

TYP AV PROGRAM: Yrkesprogram

PROGRAMMET FINNS PÅ: Kavelbro

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET: Grundläggande högskolebehörighet samt yrkesexamen.

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".