Utbyte med skolor i Europa

Gymnasium Skövde Västerhöjd har tillsammans med skolor i Grekland, Turkiet, Cypern, Spanien och Italien startat ett tvåårigt ERASMUS+-projekt kallat ODY – The Odyssey revisited.

Projektet är ett internationellt samarbete där man fiktivt arbetar med en seriestrip, kallad ODY – en man och hans familj på flykt genom Europa där de slutligen kommer till Sverige.

För eleverna på Västerhöjd blir det en serie träffar där de får möjlighet att bredda sina vyer och knyta nya kontakter. Andra resan blir till Pontedera (Pisa) 4–10 november. Eleverna inkvarteras hos värdfamiljer och kommer att arbeta med temat immigration och integration på värdskolan Enrico Fermi.

På programmet står också en del utflykter och studiebesök. Eleverna ska besöka Pisa och lutande tornet, uppleva renässanskonstnärernas mästerverk i Uffizierna i Florens, strosa omkring i den medeltida staden Lucca och besöka Pontederas stolthet Piaggio-fabriken som tillverkar den legendariska skotermopeden Vespa.

Under en vecka i april 2019 kommer Västerhöjd att vara värd för elever och lärare från ovanstående länder och i juni avslutas det tvååriga projektet i Ankara, Turkiet.