Bild på uppläggningar av Nobelmiddag.

Nobelmiddagen är serverad!

För nionde året i rad har eleverna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet tillagat och serverat Nobelmiddagen.

Nobelmiddagen är ett otroligt uppskattat och lärorikt inslag i undervisningen för eleverna i såväl kök som matsal.

I köket får eleverna arbeta med nya råvaror, tekniker och en utrustning som används och är framtaget av Sveriges främsta kockar. I matsalen får eleverna vara med och servera vid en större middag samt arbeta på ett noggrant och likvärdigt sätt som på Nobelmiddagen.

Under veckan gjorde Gunnar Eriksson (kökschef på stadshuset där Nobelfesten hålls), Daniel Svensson (tidigare lärare på programmet och som varit hovmästare på flera Nobelmiddagar) samt vår tidigare elev Henrik Fredriksson (som serverat på flera Nobelmiddagar) ett mycket uppskattat gästspel.